مصاحبه اختصاصی با دکتر ابراهیم افشار زنجانی دبیرعلمی نخستن کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات

دکتر ابراهیم افشار زنجانی دبیر علمی نخستین کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات اعلام کرد

۱)کنگره متخصصان اطلاعات که انجمن برگزار خواهد کرد قرار است کی برگزار شود و هدف از آن چیست؟ به منظور برقراری پیوند علمی و حرفه­ای بین پژوهشگران حوزه علم اطلاعات و کتابداران شاغل در کتابخانه­ها و مراکز اطلاع­رسانی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع­رسانی ایران این کنگره را با عنوان  «نخستین کنگره سالانه متخصصان علوم اطلاعات» در ۶ و ۷ آبان ماه سال جاری برگزار خواهد کرد. امیدواریم این گردهمائی فرصتی برای ارائه تحقیقات تکمیل­شده یا در دست اقدام و نیز بحث و تبادل نظر درباره تجربه­های فعالان کتابداری و اطلا­ع­رسانی باشد.

 

هدفهای ما  از برگزاری کنگره اینهاست: ۱) بازتاب دادن  پیشرفت­های علمی در رشته مان و بحث و تبادل نظر درباره وضعیت آن است، ۲)گفتگو و تبادل نظر درباره مشکلات جامعه کتابداران و دانشجویان و فارغ­التحصیلان، ۳) بازتاب دان دستاوردهای عملی کتابداران در کتابخانه­ها و مراکز اطلاع­رسانی، ۴) آشنا شدن با مسائل عمومی کتابخانه­ها و خدمات اطلاعاتی کشور، ۵) هم‌اندیشی و مشاوره بین پژوهشگران، مدرسان، دانشجویان، کتابداران و مدیران.

  ۲) محورهای کنگره چه هستند؟ این کنگره محور و موضوع خاصی را مدنظر قرار نداده است.  پژوهشگران و دانشجویان می‌توانند در هر موضوعی که دغدغه اش را دارند، بنویسند. به همین مناسبت از واژه “کنگره” استفاده کردیم ( چیزی شبیه ایفلا در سطح ملی). ما با یک شعار کلی و تم اصلی برنامه را شروع می‌کنیم ولی آمادگی ایجاد گروههای مختلف و گروه بندی در نشستها را داریم . شعار اصلی امسال کنگره این است: اطلاعات و جامعه: خدمات کتابخانه ها، آرشیوها و موزه ها برای توسعه ملی.  

۳) نحوه ارسال چکیده مقالات چگونه است و مهلت ارسال آن تا چه زمانی است؟

علاقمندان می‌توانند چکیده مقاله خود را از طریق وبگاه کنگره با نشانی http://congress.ilisa.ir/ ارسال کنند. فرمت چکیده در وبگاه وجود دارند. مهلت ارسال چکیده تا تاریخ ۲۶/۲/۱۳۹۴خواهد بود.   و البته در سایت انجمن و در بخش فراخوان می‌توانید تاریخهای اصلی و کلیدی این کنگره را به مرور ببینید

۴) آیا مقالات فقط مقالات پژوهشی خواهد بود یا مروری و ترویجی هم می‌پذیرید.

هر مقاله و گزارشی که به قضاوت داوران  به اهداف بالا مدد برساند، ارزش دارد؛ چه ترویج ایده ای را دنبال کند، یا گزارش یک کار پژوهشی باشد، یا از تجربه حرفه ای ارزشمند (موفق یا ناموفق فرقی ندارد) یا مسئله و وضعیتی را روایت و تحلیل کند.

۵) توصیه ای اگر برای شرکت کنندگان دارید بفرمائید:

توصیه ام این است که صرفا  دغدغه “تولید علم” در قالب مقالات “علمی- پژوهشی” رایج در مجلات مرسوم نداشته باشید و خود را به آنها محدود نکنید. بلکه با گزارش کردن تجربه های حرفه ای و تحلیل های ارزشمند و جاندار خود از دستاوردها و چالش هایتان، به کنگره ای که متعلق به شماست غنا ببخشید. امیدوارم این کنگره در فرصت های مناسب تکرار شود و مانند کنگره ایفلا بخشی از هویت حرفه ای ما را در سطح ملی تشکیل دهد و تریبونی شود برای در عرصه عمومی شنیده شدن صدای همه آن گروه از اعضای جامعه حرفه ای که سخنی برای گفتن دارند.

 

آخرین اخبار