کارگروه مدیریت اطلاعات پژوهشی از کنگره اول و با پیشنهاد و محوریت کارشناسان و متخصصان پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات (ایرانداک) هر ساله در کنگره حضور داشته و نشستی را بر اساس مشکلات واقعی که مساله مهم آن سال بوده برگزار کرده است.
در سال جاری مساله انتخاب مهمترین مساله پیش روی در شورای پژوهشی ایرانداک به بحث گذاشته شد و طی دو جلسه به این نتیجه رسید که دادههای باز، و علم باز مهمترین مساله ایست که می توان در نشست به آن پرداخت. البته از مهمترین دغدغههای موجود مساله دسترسی باز به پایان نامهها است که هنوز مشکلات بسیاری دارد و یک پیشنهاد بازگشت به این مساله بود که با وجود مصوبه مجلس کماکان برخی دانشگاههای بزرگ از دسترسی دادن پایاننامههای خود خودداری میکنند و نگرانی واقعی آنها نیز مشخص نیست. با اینهمه در دومین جلسه شورای پژوهشی ایرانداک این مساله تایید شد و مسئولیت آن به آقایان دکتر بگلو و عمرانی سپرده شد.
پس از آن و در اولین جلسه از آقای دکتر وزیری از دانشگاه زابل دعوت شد تا درمورد محتوای برنامه تصمیم گیری کنیم. جلسه ای در تاریخ چهارشنبه اول مهر ۱۳۹۸ بصورت نشست از راه دور برگزار شد و در اخص کردن موضوع و افرادی که باید در نشست حضور داشته باشند صحبت شد. دو نظر وجود داشت، یکی تاکید بر وجوه علمی و راهکارهای اجرایی رفتن به سوی داده های باز و دیگری رفتن به سوی سیاستگزاران پژوهشی و دعوت از ایشان به نشست و در معرض سوال قرار دادن ایشان و یادآوری به مخاطبان و دعوت شدگان در مورد داده های باز و اینکه چه از سوی سیاستگزاران و چه از سوی کتابداران در دانشگاهها روی این مساله باید کار شود. باید استادان و دانشجویانی که در مجلات معتبر ناشران بزرگ تجاری مقالههای خود را منتشر می کنند، در جریان این مساله قرار بگیرند.
جلسه دوم در تاریخ دوشنبه ششم آبان ۱۳۹۸ بصورت نشست از راه دور برگزار شد. دکتر اسماعیل وزیری از زابل، دکتر زره ساز ودکتر علیمحمدی از کرج و دانشگاه خوارزمی، دکتر بگلو از شهرستان ملایر و عمرانی از تهران ( ایرانداک ) در این نشست یک ساعته نظرات خود را عنوان کرده و به بحث گذاشتند. در این نشست و با حضور دو شرکت کننده تازه نیز، بیشترین بحث در همان موارد قبلی بود که در جلسه اول صحبت شده بود و قرار بود روی آن کار شود و در این جلسه به نتیجه برسد.
مقرر شد :
۱- چند و چون دادههای باز توسط آقای دکتر وزیری نوشته شود تا در رسانههای حرفه ما مانند لیزنا و کانالهای تلگرامی منتشر شود تا شرکت کنندگان از پیش آگاهی داشته باشند که روی چه موضوعی صحبت خواهد شد.
۲- با اساتید برجسته چند دانشگاه بزرگ تهرانی که مقاله های بسیاری در هر سال منتشر میکنند صحبت شود که در نشست حضور داشته باشند و در مورد دادههای باز و برخوردهای ایشان در صورت اجباری شدن دسترسی باز به دادههای پژوهشی و الزام به در اختیار همه قرار دادن دادههای خام پژوهش، این استادان چه برخوردی خواهند داشت.
۳- با سیاستگزاران پژوهشی کشور نیز وارد گفتگو شویم تا بتوانیم ایشان را برای نشست دعوت کنیم و نظرات ایشان را در این مورد به بحث بگذاریم، و در ضمن انتظار داریم که این نشست آگاهی لازم در اختیار سیاستگزاران پژوهشی برای ورود به این بحث در سطح پژوهش ایران، بگذارد.
در نشستهای آتی این گروه، جزئیات بیشتری به بحث گذاشته خواهد شد.